Otvoren sajt Radnik.rs

Osmislili smo ovaj sajt kao megafon za sve vas kojima je pravo na odgovarajuću zaradu, bezbednost, zdravlje i dostojanstvo ugroženo na radnom mestu.

Ovo je takođe prostor posvećen vama koji tražite posao i susrećete se sa nameštenim konkursima i neadekvatnim programima za nezaposlene.

I vama – kojima je na nezakonit način uskraćeno pravo na penziju.

Vaša iskustva nam pomažu da ukažemo na zloupotrebe poslodavaca, ali i moguće propuste nadležnih institucija.

Možete nam se obratiti na redakcija@radnik.rs

 

 

 

Related posts:

4 Comments

 1. Bilja

  Kako prijaviti poslodavca koji me je prijsvio u stalni radni odnos i sad kad sam raskinula taj radni odnos tereti me da uplatim foprinose u visini od 8181,68dinara za sest meseci.molim vas pomozite mi.

  Reply
  1. Sonja Gočanin (Post author)

   Poštovana,

   javite nam se na redakcija@radnik.rs. Nije Vaša dužnost, već je dužnost poslodavca da uplati doprinose, ne vidimo na osnovu čega to može od Vas da zahteva.

   Pozdrav

   Reply
 2. Zoran

  Postovani Da li poslodavac ima pravo drzati radnike 10 12 15 sati da rade, svakog dana? uslovi rada ne postoje. Ima i prijavljenih i radnika na crno? Gazda ima i radno mesto u drugoj firmi? Ne mogu se setiti sta sve jos ima od nepravilnosti, bar ja mislim. Molim vas za brz odgovor.

  Reply
  1. Sonja Gočanin (Post author)

   Poštovani,

   prema Zakonu o radu radno vreme sa prekovremenim radom može biti najviše 48 sati nedeljno, osim ako nije izvršena preraspodela radnog vremena. Možete nam se javiti na redakcija@radnik.rs.

   Pozdrav

   Reply

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *